3 Juni: op Älgsafari in Markaryd

3 Juni: op Älgsafari in Markaryd

Als je in Zweden bent dan wil je natuurlijk ook graag een eland zien. Wij hoorden van inwoners van Zweden dat het hele schuwe dieren zijn die zich meestal alleen in de schemering laten zien. Ze komen in het hele land voor, in bepaalde regio’s wat meer dan in andere. Het zijn hele grote, hertachtige dieren. Hoe wij ook ons best deden, we zagen geen (wilde) eland. Tijdens en voor onze reis heb ik veel gelezen over wat er zoal te doen en te zien is in het Zuiden van Zweden langs de route die wij wilden rijden. In dat boekje werd aangegeven dat, wanneer je geen wilde eland had gespot, je altijd nog naar een wildpark kon gaan waar ze elanden hadden. Toen wij op de een na laatste camping in Zweden waren, bleek daar een Elanden- en bisonpark vlak bij te zijn. Dat was onze kans! Wij togen naar het park en daar konden we met onze buscamper een ware safari rijden door het Smålandet Älgsafaripark. Een heel mooi ingedeeld park, je rijdt door bos en langs water, de route is ongeveer 3 km. en je kunt het zo vaak rijden als je wilt.

En hier zagen wij dan voor het eerst een eland:

De eigenaar van de camping gaf ons het advies om jonge berkentakken mee te nemen, daar zouden de elanden dol op zijn. Nou dat hebben we geweten… Er kwam een grote elandenstier met z’n kop door mijn raam… dat was wel schrikken.

Maar hij nam de tak aan en deed een stap terug, gelukkig. Maar wat is het een indrukwekkend dier!

En ja, wij hadden nog een takje, alsof hij het kon ruiken:

eland
elandstier

We zagen ook een koe met een kalf liggen rusten:

kalf
elandkoe met kalf

Deze kuierde over de weg:

eland over de weg
elandkoe

Dit was een mooie gelegenheid om eens elanden te zien. Er waren niet veel elanden, maar dat was juist mooi omdat ze zo de ruimte hebben. De bisons hebben we ook nog gezien, ook nog een paar jongen:

bison
jonge bisons

Dit was een leuke safari! Terug op de camping hebben we lekker gerelaxt. ’s Avonds kwam er een groep motorrijders in de B&B en zij maakten gezellig een kampvuur. Een mooie afsluiting van deze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *