5 juni: Richting huis

5 juni: Richting huis

’s Ochtends waren we vroeg wakker, dus we vertrokken op tijd van de camping. Om kwart over 9 gingen we de Öresundbrug over. Ik had van tevoren online de tickets besteld, dus we konden zo doorrijden.

Öresundbrug

Nog een laatste blik op Malmö en we lieten Zweden achter ons.

laatste blik op Malmo

In Denemarken reden we langs Faxe, een kalksteengroeve. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden.

Faxe

Nog één onderwerp stond er op mijn lijstje om eventueel nog te bekijken en dat waren de krijtrotsen van Møn ( Møns Klint). Over een lengte van 8 km zijn de krijtrotsen te bewonderen. Het mooist natuurlijk vanaf het water. Je kunt vanaf het bezoekerscentrum een wandeling maken om de rotsen te beklimmen, ook kun je eerst naar beneden lopen waar ‘het strand’ is. Maar dat strand is maar heel klein en smal. Teijo heeft de klim gemaakt en ik heb mij beperkt tot de 200 m. route voor minder validen… voordat ik er aan begon had ik al een flinke blaar op mijn hak. De klim zat er dus niet in en dat speet mij niet met die hitte.

mons klint
klim
krijtrots

Na dit avontuur gingen we eens kijken hoe ver we nog van huis waren. We konden hier vandaan twee kanten op: verder door Denemarken en via Odense, Kolding, Flensburg, Hamburg en Bremen of via het dichtbij gelegen Rodby met de veerboot naar Puttgarden en dan via Lübeck, Hamburg en Bremen naar huis. We kozen voor de laatste optie. Omdat het niet druk was in Rodby konden we een uur eerder de boot oprijden.

Rodby

Om 17:00 uur kwamen we van de boot af en met een paar kleine pauzes onderweg waren we om 22:15 uur weer thuis. We kijken terug op twee fijne weken vakantie!

boot

3 gedachten over “5 juni: Richting huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *