Nederland

Nederland

 • Camping De Kleine Wielen in Leeuwarden. Hier stonden we op een apart deel van de camping met de Fiat 500 Club. Veel water rondom en grenzend aan AquaZoo Friesland.

 • Camping Wedderbergen, in Wedde, provincie Groningen. Hier stonden we twee nachten met de kleinkinderen. Voor kinderen een leuke camping, voor ons zelf geen eerste keus. Maar de kleinkinderen hebben genoten en daar ging het om!

 • Natuurcamping Quadenoord, gelegen in Renkum vlak bij Arnhem. Mooie plek in de natuur, zonder elektriciteit. Er zijn 60 plaatsen dus keuze genoeg.

 • Camperplaats Appelscha, een kleinschalige camperplaats met plek voor 10 campers. Het sanitair is netjes, de tarieven redelijk. Voor douche en warm water heb je kleingeld nodig. Het naastgelegen Attractiepark Duinen Zathe kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Een voordeel als je er heen wilt en een nadeel als je er niets mee hebt. Wij hadden er geen last van. In de omgeving van Appelscha is veel natuur en kun je goed fietsen.

 • SVR Camping De Zeevangshoeve, Edam. Kamperen bij de boer. Kleinschalig met schoon sanitair. Alleen jammer dat de douches na 20-30 seconden al weer uitgaan! Best irritant als je je haar ook wilt wassen. Je blijft op de knop aan het drukken. Dan is het handiger om een timer van bijvoorbeeld 3 á 4 minuten in te stellen. Ook zitten er vaste douchekoppen met onhandige stralen die alle kanten op gaan (kalk?). Maar ach, tijdens kamperen niet zo’n probleem. De familiedouche heeft een normale douchekop. De omgeving is prachtig, Edam en Volendam dichtbij.

 • Vakantiepark Hunzedal in Borger. Een ruim opgezet park met huisjes en een camping. Hier waren wij met de Fiat500Club. Deze omgeving is ons heel bekend omdat wij daar in de buurt wonen. Drenthe is prachtig en dit park is een aanrader als je onze provincie eens wilt verkennen.

 • Camping/Kampeerdorp De Zandstuve in Hardenberg. Deze kindvriendelijke camping ligt in Overijssel. Voor kinderen zeer geschikt, onze kleinkinderen hebben er erg genoten. Wij zullen er voor ons zelf niet gauw weer naartoe gaan juist omdat alles erg op kinderen gericht is. Heel leuk voor die doelgroep, maar wij kiezen voor rustiger plekken. Neemt niet weg dat deze camping zeer goed voorzien is van alles wat je maar nodig kunt hebben voor een kindervakantie. Eén ding waar ik me echt aan gestoord heb is de luid spelende radio in het sanitairgebouw. 24/7 Staat die radio aan, ik vraag me echt af waarom??

 • Natuurkampeerterrein Meerland. Deze kleinschalige camping ligt bij het Oldambtmeer, Blauwestad in de provincie Groningen. Basic sanitair. Je kunt er wandelen en fietsen langs het water. Natuurgebieden De Tjamme en Reiderwold zijn in de buurt.

 • Minicamping Helmzicht in Julianadorp aan zee. Net buiten alle drukte van bovenliggende dorpen ligt deze boerencamping, aangesloten bij de SVR. Ook bij Kamperen bij de boer vind je informatie over deze camping. Je hebt hier een ruime plek naar keuze.

 • Camping de Botkoel, Puth, Limburg – In ons eigen Limburgse land is het goed toeven.

 • Natuurkampeerterrein Het Rhanerveld – Een schitterende rustige plek in de natuur van Hellendoorn, Overijssel op de Sallandse Heuvelrug. Wij waren hier vroeg in het seizoen, heerlijk rustig en veel vogelzang. Voor natuurkampeerterreinen heb je de natuurkampeerkaart nodig. Die kun je aanschaffen via de website natuurkampeerterreinen.nl. Inmiddels zijn wij hier drie keer geweest.

 • Camping de Kienehoef – In Noord-Brabant ligt deze camping in een prachtige groene omgeving

 • Lauwersmeerplezier – hier sta je aan het Lauwersmeer, boven in Groningen. Genieten van de natuur en het water. Kleinschalige camperplek.